Τί είναι ο χορός authentic jazz?Authentic jazz, ή αλλιώς vernacular jazz, είναι ένα είδος χορού με αφρο-αμερικάνικες ρίζες το οποίο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τις δεκαετίες '20-'40.
Έχει επιρροές από παλαιότερους αφρο-αμερικάνικoυς χορούς (1800, βλ. Cakewalk), ενώ ενέπνευσε μεταγενέστερους (π.χ.modern jazz, hip hop, break dance κ.α.)
Χορεύεται solo, συνήθως με μουσική swing jazz ή blues(και απογόνους αυτών)και βασίζεται  στο ρυθμό και τον αυτοσχεδιασμό.


Ο λόγος που αγαπώ τo authentic jazz τόσο πολύ είναι πως δεν υπάρχει σωστό και λάθος, αλλά προσωπικότητα, χρώμα και διάθεση.
Το 
Athens Authentic Jazz Dance, είναι ένα project που αποτελείται από μία σειρά μαθημάτων κατά τα οποία θα παίξουμε με το ρυθμό και τη μουσικότητα, θα αυτοσχεδιάσουμε, θα μάθουμε διάφορα jazz steps και χορογραφίες (κλασικές και μη) ενώ κατά καιρούς θα διοργανώνονται μικρά σεμινάρια με σημαντικούς δασκάλους από το εξωτερικό, πάρτυ και jam sessions.videoEλάτε μαζί μου σ' ένα κόσμο όπου μπορεί ο καθένας να είναι ο εαυτός του και να εκφραστεί ελεύθερα μέσω του ρυθμού και της μουσικής.

Irene Ragusini


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου